Network Menu

Hälsning från styrelsen

Regionmötet på Mallorca ägde rum 18 – 20 oktober i Cala Millor på det trevliga hotel Morito mitt i stan, bara några meter ifrån stranden. Närmare 100 Sweor från hela Europa träffades för att mingla, ha det trevligt och ta del av det fantastiska programmet, organiserat av SWEA Mallorca (VEMA).

Det var första gången vi hade ett kombinerat OEMA och VEMA regionmöte. Vanligtvis organiserar varje region sitt egna regionmöte det år det inte är VM. Efteråt var alla överens om att det blev mycket lyckat. Vi kunde träffa andra AO och Sweor ifrån europeiska regioner, som vi i vanligtvis inte har någon kontakt med. Vi började med ett förmöte på torsdag eftermiddag, där OEMAs AO gick igenom frågor som hade uppstått under de senaste månaderna på våra månatliga Skype möten. Vi diskuterade själva upplägget av regionmötet som skulle äga rum dagen efter. På kvällen var det välkomstmingel med god mat på hotellet. Det var många trevliga möten och återseende. Jag var speciellt glad över att både Maria och Åsa ifrån vår styrelse hade kommit med.

På fredagen hade båda regionerna tillsammans en mycket intressant workshop om ledarskap och på eftermiddagen hölls det separata regionmöten. Sweorna som inte var upptagna med möten och som hade bokat utflykter åkte till ett väveri, till en vinbodega för vinprovning och till en “boots”-fabrik. Dagen innan hade det organiserats ett besök till Drakgrottorna, Mallorcapärlor och Rafael Nadals sportcentrum. På kvällen fick vi njuta av en typisk Mallorkinsk middag på en ranch ute på landet.

På lördagen var det dags för separata årsmöten, där alla som önskade fick delta och lyssna på regionens årsredovisning och avdelningsrapporter. Därefter fick vi lyssna på intressanta talare och se presentationer. Vi fick ta del av en föreläsning om det moderna svenska språket av Helena Englund, en ”glöm träning” om vardagshälsa med Anna Hansson och ett föredrag om individ- och organisationsutveckling med Gunilla Turner. En av dagens höjdpunkter var att träffa och få lyssna till Kajsa Öhlmer, präst i svenska kyrkan och lyssna till hennes liv som svensk präst utomlands och som präst på Arlanda. Det var mycket skratt, men även sorgliga berättelser. Ingen stannade oberörd och alla ville helst höra mera. Vilken underbar och modig kvinna!

Sedan var det dags att byta om, göra sig festfin och åka med buss till Palma för en stadsrundtur och sedan galamiddag. Det blev en fantastisk festmiddag på en underbar restaurang med vy över hamnen och den upplysta stan. Trötta men glada kom vi hem sent till hotellet även den kvällen.

På söndagen var det många som åkte hem, andra stannade för en till utflyktsdag runt ön. Vilka underbara oförglömliga dagar. På dessa möten känner man den sanna SWEA-andan som global förening med världsvid vänskap.

Det vore kul om du vill vara med. Titta gärna på vår programsida eller på Facebook.

Vänliga hälsningar
Helena Ozols (AO SWEA München)