Network Menu

Sommarhälsning från SWEA München

Hej på er!

Vi har kommit in i sommarmånaden juni och världen börjar öppna upp sig en del. Förhoppningsvis kommer det ske på ett sätt som gör att det inte blir bakslag.

Vi har vårt sista möte med styrelsen i München den 24 juni. Det blir speciellt för oss för vår duktiga webbansvariga Åsa flyttar från stan och kommer inte vara med oss längre. Vi önskar henne förstås stort lycka till och välkommen att komma med på aktiviteter när det passar! När vi har aktiviteter är på Zoom kan man ju vara med oavsett var i världen man är 😊 Det innebär också att vi börjar bli kritiskt få i styrelsen. Kanske det är någon av er som har lust att komma med? Jag tycker det är ett väldigt bra gäng, så ta chansen! Hör av dig till mig om du vill veta mer!

Trots alla begränsningar så har vi haft flera aktiviteter under vår och försommar. Samtliga har varit på Zoom, som vi har blivit riktigt duktiga på att använda. Det har varit bokklubb, filmtipskvällar och till och med ett par virtuella luncher. Vi har en bokklubb kvar innan vi tar sommaruppehåll och därefter hoppas vi kunna börja med aktiviteter då vi verkligen träffas. Tyvärr blir det dock varken kräftskiva eller Oktoberfest i år.

De olika webbinarier som ordnats av SWEA International under vår och försommar har varit uppskattade och välbesökta, men nu blir det en liten paus. Skulle du få en stund över så titta gärna på något i efterhand. De finns (för er betalande SWEA-medlemmar) på den här länken: https://swealand.swea.org/sweas-webbinarier/ . Lösenordet har du fått per mail i sommarhälsningen från Marie. Maila till sweamunchen.ordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com om du behöver lösenordet på nytt.

Vid förra styrelsemötet med regionen hade vi bland annat besök av Anna Brännström från Milano som berättade om Interkulturella stipendiefonden, en av flera stipendiefonder inom SWEA. Årets stipendiat Kristoffer Lieng har fått sitt för ett arbete om Flerspråkighet i franska familjer. Säkert intressant att höra mer om för alla där flera språk talas i familjen. Stipendierna brukar delas ut, och stipendiaterna presenterar sina arbeten, på den årliga Sverigemiddagen med SWEA, dit alla Sweor är välkomna. I år är den inställd och det hela kommer istället sändas på Zoom den 6 augusti. Alla vi som inte hade planerat att åka på middagen kan därför vara med och lyssna! Håll utkik efter mer information om detta.

Vår internationella tidning SWEA Forum kommer ut nu i juni i digitalt format. Kostnaderna för distribution i världen av den tryckta tidningen fördubblades förra året och det digitala formatet i senaste utskicket fick fin respons, varför åtminstone detta nummer endast kommer ut digitalt.

Den 8-11 oktober är det Regionmöte i Wien dit alla SWEA-medlemmar är välkomna. Planen är alltså fortfarande att det blir av och så fort det finns mer information om träffen och om hur man anmäler sig så får ni reda på det.

Nu hoppas jag att ni alla får en fin midsommarhelg och därefter en lång och skön sommar med nära och kära, var ni än befinner er.

Ha det gott!

/Marie 🌸