Network Menu

SWEA-hälsning från Marie

Hej alla München-Sweor!

Under oktober har vi haft glädjen att hälsa tre nya medlemmar välkomna till SWEA München!! Ellinor Eriksson, Johanna Lundin och Marianne Ekstedt. Så roligt 😊 Ellinor, som är en svenska som läst till designer i Köpenhamn och nu flyttat till München, har jag träffat ett par gånger. Johanna och Marianne hoppas jag snart få se – fast det blir väl on line om det ska vara möjligt den närmaste tiden… Hoppas ni nya, liksom alla andra medlemmar, passar på att komma med på de träffar vi har inplanerade on-line den närmaste tiden!
Lock down igen. Det känns lite extra tungt nu när dagarna också blir kortare, håller ni med? För min del blir det inte någon kör, gymmet är stängt och man kan inte gå och ta en fika – ens på egen hand… Röra på sig ute kan man förstås göra och det kommer bli viktigt. Eftersom vi inte ska träffas mer än från två olika hushåll samtidigt, så blir det tyvärr inte aktuellt att dra ihop någon spontan promenad eller liknande som jag funderat på.
I oktober hade vi dock ett intressant och bra besök på Pinakothek der Moderne. Rolig utställning (Ingo Maurer) och trevlig lunch efter det. Lunchen på Oberpollinger var uppskattad som vanligt och bokklubben (online) kom med flera nya tips. Tyvärr kunde inte den efterlängtade stadsvandringen med Grit på svenska i Haidhausen bli av – hon har lovat att hålla den så snart det blir möjligt för oss att träffas i grupp igen.
Hur som helst: Den närmaste tiden har vi fått ställa in t ex museibesök och planera om livemöten till online och så här ser planerna ut för november och början av december (aktiviteterna ligger också uppe på vår hemsida (https://munchen.swea.org):
  • Tisdag 10.11 kl 12 lunch on-line – anmäl er till Ruth ruthanschuetz(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.de så skickar hon ut en länk. Passa på att äta en bit mat, ta en kopp te, eller prata bara en stund.
  • Onsdag 11.11 kl. 19 tänkte vi testa något nytt: Lära-känna-varandra-mingel för såväl nya som tidigare medlemmar, eftersom många av oss faktiskt inte känner varandra så väl (eller inte alls!). Anmäl er till mig sweamunchen.ordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com. Vi lägger upp det så att vi berättar lite om vilka vi är, var vi kommer ifrån, vad vi är intresserade av mm för att lära oss lite mer om vilka som är med i SWEA. Du behöver inte förbereda dig – jag förbereder lite frågor!
  • Måndag 16.11 kl. 19 blir det kombinerad bokklubbs- och filmkväll. Det har vi inte testat förut, men det blir intressant. Det är inte någon speciell bok som ska ha lästs till den här kvällen, så ta med er tips på såväl böcker som filmer – eller lyssna in vad andra har sett och läst! Anmälan till Grit grit.ranft(Replace this parenthesis with the @ sign)web.de eller Carola sweamunchen.kassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com
Det känns trist, men inte desto mindre tvunget, att ställa in vårt populära glöggmingel som brukar vara i slutet av november och som hjälper till att få igång advents- och julstämningen med god mat, pepparkakor och små julklappar. Vi släpper det naturligtvis inte helt, så boka in kvällen onsdagen den 2 december så får vi se vad som kan hända då. Håll koll på Facebook och hemsidan så berättar vi mer när planeringen kommit längre – du är varmt välkommen med tips också! Årsmötet nästa år planeras till den 10.2 – förmodligen online.
Och så ett par ord om regionens årliga möte som hölls i oktober. På fotot nedan ser ni alla oss som representerade de olika avdelningarna i region OEMA (som står för Östra Europa/Mellanöstern/Afrika) Athens, Austria, Basel, Budapest, Genève, Istanbul, MellanÖstern, München, Stockholm, Västerås, Zürich. Vår uppskattade ordförande heter Anette Rydén och sitter i Aten.

OEMA möte - Oktober 2020

Planen var att vi skulle haft mötet live i Wien, men det blev såklart inte möjligt (inte någon av regionerna i SWEA hade livemöte). Alla säger att dessa regionträffar (som samtliga SWEA-medlemmar kan komma med på), brukar vara så trevliga, så självklart var det trist att inte kunna träffas. Men aktiviteter planerades ändå på bästa sätt. Som förmöte anordnades en skattjakt på Zoom, vilket var en intressant (om än något rörig) upplevelse. Vi var kanske ett 50-tal personer som var med totalt, men vi var indelade i grupper om 5-6 personer som skulle fixa ledtrådar där vi rörde oss över stora delar av världen tillsammans för att nå ett digitalt mål (som förstås var Wien 😊). Väldigt bra sätt att umgås blandat i mindre grupper och i storgrupp. Kanske något för oss att ta efter! Innan själva årsmötet, som förlöpte helt enligt plan (OEMA har tillsammans 1190 medlemmar, världsmöte kommer (förhoppningsvis) hållas i november 2021 i Fort Lauderdale, Florida), hade vi föreläsningar om medlemsrekrytering och hur man kan vidareutveckla sin SWEA-avdelning att ha vissa aktiviteter med tydlig inriktning mot hur det är som svensk att vara yrkesverksam i olika länder. En del föreningar har en egen gren som benämns SWEA Professional.

Nu vill jag avsluta med önska er en skön fortsättning på hösten. Passa på att hålla kontakt på digitalt på olika sätt när det inte går att träffas som vanligt och, som sagt, varmt välkomna till SWEA Münchens events online. Och håll er friska 🤗

Hoppas vi ses där!

/Marie 🌸