Network Menu

Hälsning från SWEA München

Hej SWEA-tjejer!
Jag tänker på er och hoppas att ni är friska och har det bra i övrigt. Vi är ju alla offer för de rådande omständigheterna och sitter “fast” på ett eller annat sätt i den tillvaro vi befinner oss i just nu. Som Sweor mer än genomsnittet på olika sätt, tänker jag. Vi har mer kontakter och relationer med andra över landsgränser, vilket begränsar oss som grupp extra dessa dagar. Många som har bott i olika länder under sitt liv har kanske barn spridda över världen. Mycket positivt med det, givetvis, men det märks extra nu. Själv är jag sedan flera veckor i Sverige och hoppas på att kunna resa söderut inom rimlig tid!
MEN, det är vår på riktigt och jag tycker att nyutslagen bokskog är själva sinnebilden av skir vårgrönska, eller vad säger ni? Och dessutom får vi ta del av fåglarnas konserter, speciellt tidigt på dagen. Att få vara ute och njuta är fantastiskt!
Och så uppskattar jag mycket att vi kan ha aktiviteter och lyssna på webbinarier på Zoom. Det har varit mycket lyckat hittills och tekniken har varit med oss nästan till 100 %.
Vi har haft fika, styrelsemöte, bokklubb och filmträff på Zoom och Monica har nyligen mailat ut de datum och tidpunkter för träffar som gäller maj månad. Nu har vi tänkt att vi också ska testa att ha Oberpollinger-lunchen som Ruth brukar hålla i på nätet. Liksom när vi träffas på Oberpollinger väljer man förstås vad man och om man vill äta/dricka. Det viktiga är att träffas och prata en stund. Kanske passar en träff mitt på dagen bättre för några av er än våra kvällsaktiviteter. Det är mycket trevligt också att träffas så!
Sen vill jag passa på att slå ett slag för de webbinarier som SWEA International håller i. Ni hittar alla datum och tider, liksom beskrivningar av varje träff i kalendern på SWEA Münchens hemsida, https://munchen.swea.org/ Om det är någon som har svårt att hitta dem så hör av er! Det har varit ett par seminarier om stress och oro, något om författarskap, hur Zoom fungerar och om hur man skriver en bok. Idag (kl 16) handlar det om mindfulness (nyfiken på det!). Framöver handlar det om hur man annonserar på Facebook och Instagram, det blir inspiration för vegetarisk matlagning och hur du kan förbättra relationen med din partner. Hittills har jag varit mycket nöjd med de webbinarier som jag har varit med på. Som SWEA-medlem har du förmånen att också kunna lyssna på dessa i efterhand när det passar dig själv bäst!
Det har varit årsmöte med SWEA International. Det skulle hållits i Budapest, men fick förstås även det genomföras över nätet. Vår del av världen representerades av vår regionordförande Anette Rydén (som sitter i Aten) och vi har kunnat ta del bland annat av att fotbollstränare Pia Sundhage blev vald till årets svenska kvinna – bra val!
Årets regionmöte med SWEA ska hållas 8-11 oktober i Wien och det finns fortfarande med i planeringen som ett live-möte. Kom ihåg att alla medlemmar är välkomna dit! Låt oss hoppas på att det ska gå att genomföra som planerat.
Vi funderar i styrelsen på hur SWEA München ska bli mer synliga och ett steg i det är att vi precis har startat upp ett Instagramkonto. Så nu hittar ni oss där på sweamunchen samt sedan tidigare på Facebook på SWEA München.
Vi behöver bli fler i styrelsen för SWEA München. I dagsläget är vi fem personer, fantastiska tjejer att jobba med, men vi ska enligt stadgarna vara minst sex. Så vi söker med ljus och lykta efter någon/några till som kan tänka sig att vara med. Är du intresserad så hör av dig så berättar jag gärna mer vad det innebär. Även om du har varit med i styrelsen tidigare är du förstås välkommen tillbaka!
Stor kram till er alla!
Marie 🌸
Nyutslagen bokskog

Nyutslagen bokskog Foto: Marie, SWEA München