München

Stipendier och Donationer
SWEA STÖDJER SVENSK KULTUR
SWEA har sedan starten gynnat svensk kultur och tradition genom donationer och stipendier och genom deltagande i mässor, utställningar, konserter, författaruppläsningar och andra kulturella evenemang i svenska och internationella sammanhang runt om i världen.
Under de år som gått sedan SWEA grundades har organisationen genom sina årliga stipendier möjliggjort forskning i svensk litteratur, studier i interkulturella relationer och personlig utveckling i de fyra scenkonsterna. Stipendierna har blivit en viktig del av vår gemensamma profil. De mycket kunniga och kvalificerade jurymedlemmarna har genom ett vetenskapligt och ansvarsfullt arbete tagit fram stipendiater som vi genom åren kunnat följa i pressen, sociala medier och inom universitetsvärlden. Varje stipendium är idag på cirka USD 10 000.
Vid sidan av dessa stipendier tillkommer de stipendier och donationer som enskilda SWEA-avdelningar delar ut varje år. Summan av SWEAs totala donationer och stipendier uppgår årligen till drygt två miljoner SEK.
Välgörenhetsprojekt
Varje år donerar SWEA München till olika verksamheter som främjar den svenska kulturen. Vi har bland annat donerat till Svenska kyrkan i Bayern samt Internationale Jugendbibliothek, Schloss Blutenburg, för inköp av svenska böcker. Vi har tidigare även donerat tyska böcker skrivna av svenska författare till ett barnsjukhus i München. Vi välkomnar alltid förslag på kandidater ifrån våra medlemmar.

Läs här om SWEAs donationsprojekt till Ukraina

Hjälp Ukraina!

Vill du också engagera dig i SWEA?

Kontakta ordföranden i München på mejladress

sweamunchen.ordforande@gmail.com

Världsvid vänskap - Global kompetens - Lokalt stöd