Ordförandens rader

31/10 2022 
Kära SWEOR i München,
Varje år träffas SWEOR i ett regionmöte och nu träffades vi alla på en grekisk ö, Zakynthos för att inspireras med mer kunskaper om hur vi kan göra våra avdelningar ännu bättre. Vår region heter OEMA består av SWEA i Stockholm, Budapest, Wien, Lausanne, Genève, Basel, Zürich, Athen, Istanbul och så vi i München.
Det kändes enormt berikande att få ett fullspäckat och intressant program, men också att få en inblick hur andra grupper arbetar för sina medlemmar.
Att skapa nätverk över hela världen är ju det som verkligen gör SWEA  så unikt!
Vi kände alla en stark gemenskap trots att många av oss aldrig hade träffats annat än på våra möten per zoom varje månad.
I München är vi nu 48 medlemmar så det är trevligt att kunna berätta att vi blir fler och fler i vår sydtyska avdelning.
Det är spännande med samarbete över gränserna så vi gläder oss nu att träffa SWEA Austria på den anrika julmarknaden i Salzburg 26.10 som ju ligger nära,endast ca 2 timmar med tåg. Man kan välja att åka fram och tillbaka på samma dag, eller stanna över natten och äta middag och frukost med våra österrikiska SWEA-systrar, som ser fram emot att se oss där.
Ukraina-projektet går vidare och det känns meningsfullt att donera till ett så seriöst projekt där ukrainska kvinnor i Stockholm får svenskundervisning och blir förmedlade ut i arbetslivet. Vi kommer att understryka detta med att samla in 2 Euro från alla som deltar i aktiviteter under November, men vi är naturligtvis också glada för att bidrag på  DE 19 1203 0000 1081 0907 87
SWEA München.
November är nu full av aktiviter också online för dig som inte har så mycket tid att förflytta dig.
Bra tips för dessa aktiviteter är ett Quiz med SWEA Berlin 8.11, som låter oss lära känna andra medlemmar i Tysklands huvudstad. Sen filmtips 16.11 där vi får veta allt om de bästa filmerna.
Jag bifogar programmet nedan,
Ha en fortsatt härlig höst,
Vänligen
Jessica
Jessica Iwanson
Ordförande SWEA München