SWEA-hälsning från Jessica 2022

Hej alla medlemmar i SWEA München,

nu går vi med stormsteg mot varmare tider och kan träffas för aktiviteter utomhus igen. Vi har testat en del nya events bl. vårens ankomst med  Valborgsfirandet där 40 person var anmälda. Vi kommer säkert att behålla detta mycket lyckade firande vid Isar i framtiden.

Också nytt var gourmetpromenaden runt Viktualienmarkt som gav mersmak.

Det planeras in ännu ett liknande event i höst på Frische-Paradies, en mer rustik saluhall i Schlachthofviertel. Efteråt tar vår certifierade guide Grit med oss runt slaktarkvarteren som är i spännande omvandling. Vi siktar på 15 september, se även under Save the Dates.

I slutet av april träffades 200 Sweor från hela världen i ett VM i Florida. SWEA har ju ca 7.000 medlemmar i 70 avdelningar i hela världen.

Vår kassör Elisabeth Hamnstedt var på plats för att representera Swea München på detta världsmöte med utbildning, information och socialt nätverkande. Bra för er alla att veta att SWEA Sverige som presenterade sitt hemvändarprogram, bjuder in alla världens SWEOR på sitt sommarprogram eftersom många av oss reser ju hem just under sommaren.

Det kommer att bli en Sverigemiddag i Malmö den 11 augusti. för alla SWEOR i världen.

En ny hemsida kommer inom kort i en ny modernare och mer lättnavigerad version.

Samt Princessan Madeleine valdes till ny hedersmedlem under mötet.

 

Fortsatta aktiviteter under hösten som ni inte får missa är kräftskivan 10 september och så naturligtvis Oktoberfesten kommer att äga rum i år till allas vår glädje efter 2 års paus.

Swea har reserverade platser 18 september hos „Schützenlisl“ i den så kallade „Oide Wiesn” (det betyder ”Gamla Wiesn”) är precis bredvid det stora arealet med dom stora öltälten och karuseller.

Det startades för ett antal år sedan, eftersom Oktoberfesten blev alltmer en ”Party location” med popmusik, dans på borden och ibland alltför mycket drickande. Det tyckte inte alla om och man saknade den traditionella atmosfären, så som det var förr med bayersk musik och allt lite lugnare.

Det finns många aktiviteter att välja på och vi hoppas att ni får en riktigt skön sommar,

Varma hälsningar

Jessica

 

Jessica Iwansson

AO SWEA München