München

SWEA München

Kontakta oss

Frågor? Funderingar? Nyfiken på SWEA München?

Kontakta oss på munchen@swea.org

2023

Styrelsen i münchen 2023

Här hittar du alla som sitter med i årets styrelse.
Erika Sundström

Ordförande

munchen@swea.org

Född och uppvuxen i Stockholms innerstad. Med kemiteknik examen från KTH började jag att arbeta inom läkemedelstillverkning i Södertälje. Jobbet förde mig via Frankrike och Brasilien till Tyskland och München, där jag fortfarande arbetar med läkemedelstillverkning.

München är en härlig stad och närheten till Alperna är naturligtvis ett stort plus. Intresse för kultur fick jag med mig hemifrån. Sport-och naturintresse har på något vis uppstått med tiden. För dessa intressen har München mycket att erbjuda och en mängd därtill.

Sara Klein

Viceordförande

munchen.vp@swea.org

Född och uppvuxen i Kalmar. Hamnade i München lite av en slump och gick en tyskakurs. Njuter i fulla drag av att bo mitt i Europa i en härlig stad tillsammans med min man och två barn. Gillar när det är fart och fläkt och provar gärna på nya saker! Sitter gärna också stilla och njuter av att fika. Hör av er – träffas gärna över en kopp kaffe! Var länge sekreterare i SWEA, sedan 2021 vice ordförande.

Monica Berggren

Medlemsansvarig

munchen.medlem@swea.org

Född och uppvuxen i Filipstad i Värmland, men flyttade till München för massor av år sen. Bor med min man i Fasangarten. Största hobbies är resor och språk, skidåkning i Alperna. Stortrivs även i sommarstugan i Värmland och i Provence. Har varit med i SWEA München sen starten 2005 och fått många vänner på det sättet. Nu är jag medlems- och statistikansvarig i styrelsen.

 

Pernilla Råvik Johnson

Sekreterare

munchen.secretary@swea.org

Född och uppvuxen i Hässleholm, pluggade i Lund och hamnade i Denver Colorado i slutet av 90-talet (gift med en amerikan). Kom till München tack vare jobbmöjlighet i september 2022. I Denver var jag SWEA-medlem i många år och har mängder av goda minnen från både styrelsearbete och härlig genenskap. När jag kom till München var det en självklarhet att gå med i SWEA – ett så bra sätt att finna trygghet i en ny stad, få goda tips och råd, och härliga skratt förstås 🙂  Uppskattar verkligen att bo mitt i Europa, samt att ha närhet till både föräldrar och vuxna barn som bor i Skåne. Ser fram emot att ses i SWEA-vimlet!

 

Susanna Stavling

Kassör

munchen.treasurer@swea.org

39 år från Stockholm, bor i Haimhausen med partner, bonusdottern och första egna barnet. Statsvetare och föreningsnörd. Har utbildat styrelser och valberedningar i föreningsarbete.Tidigare kassör för RFSU Stockholm. Arbetar inom civilsamhället och utbildad personlig tränare. Största fritidsintressen är konst och träning.

Christina Englén-Kemmerzehl

Programansvarig

munchen.program@swea.org

I styrelsen är jag en del av programgruppen och ansvarar för det färgsprakande programmet varje månad. Om du har några spännande idéer för events, är det bara att höra av dig så gör vi ett roligt event tillsammans. På dagarna doktorerar jag i juridik i Regensburg och tar hand om vår lille son.
Ser fram emot att ses på en utställning eller i en Biergarten framöver!
Hanna Wennerlund-Teoman

Programansvarig

munchen.program@swea.org

Född och uppvuxen i Linköping. Praktik i München och förälskade mig i staden. Bor nu här med man och 2 minis. Saknar när Corona var en drink på de latinska barerna där jag älskar att hänga och DANSA. Gillar att vara aktiv, kreativ och ha ett busy liv: vänner och familj, resa, vandra, dansa. Ny Swea som ser fram emot ett svenskt umgänge, utbyte och aktiviteter.

 

Cecilia George

Webbansvarig

munchen.media@swea.org

Jag har bott i München sedan 2006 och har varit med i Swea i olika omgångar. Det jag gillar mest med Swea är att träffa andra svenskor, att prata svenska, och så klart alla fantastiska evenemang som programgruppen trollar fram varje månad. Jag är född i Värmland, uppvuxen i Småland och pluggade i Gbg. I München har jag jobbat inom biotech sedan start, och också driver eget (Tigerflicka of Sweden) sedan 2013. På fritiden stickar jag och gör naturlig tvål.

Emilie Jäfvert

Webbansvarig

Från Stockholmsförorten Enebyberg. Studerat marknadsföring i Halmstad och Malmö. Bor i München sedan 6 år med min tysktalande sambo Sébastien och vår lilla son  i Laim/Hirschgarten. Jobbar som Product marketing manager på Steelcase som producerar kontorsmöbler. Mina hobbies är musik/sång (med i Scandinavium Ensamble), mat, bakning, resa, klättring, sticka och pyssla.

Monica Berggren

Statistikansvarig

munchen.medlem@swea.org

Se personporträtt under medlemsansvarig.

övriga kontakter


Följ oss på sociala medier

Kontakta swea intl.

Har du frågor gällande vår organisation på ett globalt plan? Epicurus in armatum hostem impetum fecisse aut contra sit, amet, consectetur, adipisci velit.